Fatete ceramice dentare

Faţetele ceramice dentare sunt restaurări protetice minim invazive asemănătoare unei lentile de contact sau unghiilor false. Ele sunt aplicate pe dinte cu ajutorul unui sistem adeziv, pentru a crea un zâmbet perfect.

Când apelăm la faţetele dentare?

Tratamentul prin faţetare dentară este folosit atunci când dorim să îmbunătăţim forma dinţilor (dacă sunt înguşti, sparţi, spaţiaţi sau uzaţi), mărimea (scurţi, inegali), alinierea (strâmbi, încălecaţi) şi culoarea.
Faţetele dentare din porţelan au avantajul unor efecte estetice superioare, comparativ cu faţetele realizate din compozit.

 

Pentru un zambet impecabil vino la Cabinetul Stomatologic Dentexclusiv1

Contacteaza medicul stomatolog la 0754 850 152.

Porţelanul imită translucenţa smalţului şi are o culoare stabilă în timp. Tratamentul este precedat de o analiză dentară amănunţită, stabilindu-se vitalitatea dinţilor, gradul de malpoziţie, prezenţa obturaţiilor anterioare şi gradul lor de profunzime, precum şi simetria conturului gingival.

Premergător faţetărilor, uneori este necesar:
• Tratament gingival, dacă există inflamaţii şi igienizare profesională;
• Tratament de albire, dacă dinţii sunt foarte coloraţi, existând riscul ca această nuanţă închisă să transpară prin faţeta dentară;
• Modelarea conturului gingival, pentru simetrie gingivală.

Avantaje maxime ale fațetelor dentare:

• Estetică superioară;
• Minim invazive (necesită şlefuire minimă, păstrând dintele vital) şi biotolerate (au o stabilitate chimică înaltă, respectă limita gingivală, sunt lucioase şi netede, nepermiţând aderenţa plăcii bacteriene);
• Stabilitate în timp net superioară celor realizate cu materiale compozite;
• Durata de viaţă este de până la 10 ani, depinzând de igiena orală şi de obiceiurile alimentare individuale.

Dezavantaje minime:

• Sensibilitatea - anumiţi pacienţi reclamă după cimentare un anumit grad de sensibilitate dentară la cald, rece sau presiune. Chiar dacă este normal să apară o uşoară sensibilitate, dacă aceasta persistă mai mult de 2 săptămâni, se impune vizita la medic.
• Schimbarea obiceiurilor alimentare (de a sparge alune, de a mânca morcovi, de a ronţăi bomboane cu dinţii); porţelanul este cel mai rezistent material ca duritate, dar este casant (nu este maleabil) iar faţetele ceramice au grosime de până într-un milimetru.

Când nu putem aplica faţete dentare?

• Când există leziuni carioase extinse, multiple, complicate pulpar, situaţii în care indicaţia de elecţie o constituie coroanele dentare;
• Când smalţul dentar este subţire, tocit iar prin şlefuire, chiar şi minimală, se expune majoritar dentina. În acest caz, adeziunea la dentină este considreabil mai scăzută faţă de smalţ şi există riscul de decimenare;
• Când suferi de Bruxism (frecarea nocturnă a dinţilor unii de alţii), situaţie în care pot fi luate ca măsuri de protecţie confecţionarea de gutiere. 

La înălţimea tuturor dorinţelor

La Dentexclusiv, tratamentele prin faţetare ceramică respectă următoarele etape:

• Analiza dento-facială amănunţită prin fotografii dentare digitale, întocmirea unor fişe estetice, modele de studiu cu un grad ridicat de fidelitate;
• Stabilim dorinţele/aşteptările tale, din punct de vedere estetic şi posibilitatea realizării lor în situaţia dată;
• Oferim imaginea rezultatului final, înainte de a şlefui dinţii, printr-o modelare prealabilă în ceară a faţetelor (diagnostic wax-up) de către tehnicianul dentar. Efectuăm şi o simulare în cavitatea orală (diagnostic mock-up) pentru a analiza mai bine impactul estetic şi cel funcţional;
• Se şlefuieşte sub anestezie locală o cantitate minimă de substanţă dentară (0,5-0,6), comparativ cu o coroană dentară, când dintele necesită şlefuiri de peste 1,5 mm pe toate feţele sale;
• Durata efectuării acestor faţete este de 10-14 zile, în funcţie de numărul lor şi complexitatea cazului;
• Întrucât aceste faţete necesită multă precizie şi măiestrie, colaborăm cu un tehnician ce deţine o vastă experienţă în domeniu, obţinută în Canada. Folosim o ceramică de înaltă calitate - ceramica Ivoclar;

No prep, No worries

În cabinetul nostru realizăm şi faţetele ceramice din disilicat de litiu- E-max, a căror calitate estetică este deosebită.

Avantajele faţetelor dentare E-max:
- Translucenţă superioară-biomimetism;
- Grosime de 0.3 mm, faţă de 0.6 mm, grosimea celorlalte materiale ceramice;
- Fiind atât de subţiri, pot fi aplicate şi fără a şlefui dintele şlefuire - faţetare no prep.

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Nume
Telefon
Email
Mesaj
NO PAIN, JUST SMILES!

Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi şi mergi la medicul tău dentist în mod regulat.

Cabinetul stomatologic Dentexclusiv va ofera tratamente stomatologice personalizate si solutii potrivite fiecarui pacient.
Vino la cabinetul stomatologic Dentexclusiv pentru a discuta cu medicul stomatolog despre problemele dentare cu care te confrunti!
La cabinetul stomatologic Dentexclusiv va oferim garantii pe termen lung, rezultate eficiente ale tratamentelor si consiliere medicala.

Dorim să stabilim împreună o relaţie de lungă durată. Doar prin colaborare şi încredere reciprocă putem obţine rezultate eficiente şi satisfacţie maximă. Din acest motiv, îţi răsplătim fidelitatea şi creăm toate premisele pentru ca tu să revii la noi oricând cu zâmbetul pe buze.

Pacienții Dentexclusiv beneficiază de 3 tipuri de carduri de fidelizare. Solicită să fii inclus în programul de fidelizare Dentexclusiv!

Vizitele regulate şi menţinerea contactului permanent cu medicul dentist sunt două dintre secretele unui surâs perfect. Am creat, plecând de la nevoile tale, pachete ce includ servicii diverse, valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poţi beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Pachete stomatologice pentru persoane fizice și companii. Solicită abonamentul stomatologic cu beneficii incluse!

Arată familiei, prietenilor şi colaboratorilor tăi cât de mult îi apreciezi având grijă de sănătatea lor. Acum poţi oferi un dar personal, care arată cât de mult îţi pasă: carduri cadou cu servicii stomatologice personalizate, pentru o stare de sănătate excelentă.

Dăruieşte cel mai preţios cadou: sănătatea! Alege un card cadou cu servicii stomatologice personalizate.