Implant dentar

Implantul dentar este înlocuitorul artificial al rădăcinii dentare, având forma unui şurub tronconic, cu lungimi şi diametre diferite.

De ce să optezi pentru implant dentar?

• După pierderea unui dinte de pe arcadă, osul se resoarbe, se atrofiază, dinţii vecini se înclină spre spaţiul rămas liber, migrează orizontal sau vertical.
• În cazul lipsei mai multor dinţi apar modificări la nivelul ocluziei (muşcăturii) sau articulaţiei temporo mandibulare.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

 

Contacteaza medicul stomatolog la 0754 850 152

Intreaba medicul stomatolog specialist in legatura cu problemele dentare cu care te confrunti.

 • • Refac estetica dentară şi o îmbunătăţesc pe cea facială;
 • • Sporesc confortul fizic şi psihic, prin creşterea respectului de sine;
 • • Restabilesc funcţia masticatorie eficientă a alimentelor;
 • • Sunt rezistente în timp şi se comportă ca dinţii sănătoşi;
 • • Contribuie la păstrarea volumului şi densităţii oaselor maxilare;
 • • Menajează dinţii vecini naturali care nu mai necesită şlefuire ca în cazul punţilor dentare.

Studiile actuale desfăşurate pe o perioadă de 15 ani arată o rată de succes a implanturilor dentare la nivelul maxilarului de 95%, care se consideră a fi favorabilă, faţă de alte zone ale corpului care primesc implanturi (şold, genunchi). Rata de succes pentru implanturile realizate la nivelul maxilarului superior este mai scăzută faţă de cel inferior deoarece maxilarul superior este mai puţin dens, îngreunând procesul de implantare şi de osteointegrare. Implantarea în zona anterioară a maxilarului inferior are rata de succes cea mai ridicată dintre toate zonele implantare din cavitatea orală (98%).

Implantul dentar de calitate prezintă o suprafaţă special tratată, facilitând aderarea uniformă a celulelor osoase, spire speciale care nu traumatizează osul şi ancorează ferm implantul, o conexiune precisă cu bontul protetic (mobilitatea celor două piese ducând la mobilitatea implantului) şi o porţiune specială la nivelul gingiei care favorizează “lipirea” gingiei şi sigilarea spaţiului spre os.

În cabinetul stomatologic Dentexclusiv se folosesc implanturile dentare Alpha-Bio, a căror suprafaţă este tratată prin sablare şi condiţionare acidă pentru crearea de macro şi microretenţii (suprafaţa Nano-Tec).

Avantajele implanturilor dentare Alpha-Bio:

 • • stabilitate crescută;
 • • favorizează crearea de ţesut osos primar pe suprafaţa implantară;
 • • scurtează perioada de vindecare;
 • • au o predictibilitate crescută.

De asemenea, folosim şi sistemul de implanturi dentare Superline Dentium, ce au tratamentul S.L.A ( Sandblasting with Large Grit and Acid Etching) pe suprafaţa lor, care asigură o osteointegrare de succes.

Care sunt etapele procedurii de implantare dentară?

 1. Consultul preimplantar constă în evaluarea clinică a cazului: amprente de studiu, radiografii dentare panoramice şi computer tomograf CBCT, precum şi evaluarea stării de sănătate generale (sunt solicitate analize de sânge, cunoaşterea medicaţiei permanente sau ocazionale). În funcţie de aceste aspecte se planifică intervenţia.
 2. Etapa implantării propriu-zise:

  Etapa chirurgicală - implantul este introdus în os, sub anestezie locală, iar după inserare este acoperit de mucoasa gingivală şi se verifică radiologic poziţia sa;

  Etapa de osteointegrare - după 7-10 zile de la inervenţie se scot firele de sutură, urmând o perioadă de aşteptare de 3-6 luni;

  • Etapa ataşării capei de cicatrizare - după 3-6 luni se descoperă implantul, se ataşează bontul de vindecare şi se aşteaptă 3 săptămâni.

 3. Etapa protetică postimplantară: medicul specialist care a inserat implantul colaborează cu tehnicianul dentar pentru realizarea coroanei dentare. Se comunică pacientului tehnicile de igienizare şi se stabileşte intervalul de reevaluare periodică.

Când nu putem apela la tratamentul prin implant dentar?

Când există anumite boli, afecţiuni care influenţează procesul normal de vindecare postoperatorie sau factori locali care influenţează sau limitează terapia implantară.

Care este vârsta la care se pot face implanturi dentare?

Pacienţii pot fi atât tineri (ideal după finalizarea perioadei de creştere), cât şi vârstnici, condiţia de bază fiind o stare de sănătate generală bună. Ideal, un implant se inserează la câteva luni după extracţie, pentru a putea beneficia de înălţimea osului (cu timpul, acesta se resoarbe) şi a împiedica modificările de poziţie a dinţilor limitrofi edentaţiei.

Cum te vei simţi cu implantul dentar?

Dinţii înlocuiţi prin implant vor funcţiona şi vor arăta ca dinţii normali, ceea ce va reda din nou puterea de a zâmbi şi mastica corect. Implantul obligă însă la o igienă riguroasă, cu mijloace suplimentare (duş bucal, aţa dentară) şi vizite regulate la dentist, pentru a prelungi viaţa implantului cât mai mult.

Cât costă un implant dentar?

Costul terapiei depinde de câte implanturi are nevoie pacientul, terapii adiţionale necesare (adiţie de os, sinus-lift), cât şi de tipul de implant şi complexitatea tehnicii aplicate în cazul respectiv. Dacă în ţările europene preţul unui implant valorează între 1000 şi 3000€, în cabinetul stomatologic Dentexclusiv Iași puteţi beneficia de implanturi dentare la preţuri cuprinse între 350-500€, cu un raport preţ - calitate excelent.

Vezi prețuri implant dentar

 •  
 •  
 •  

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Nume
Telefon
Email
Mesaj
NO PAIN, JUST SMILES!

Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi şi mergi la medicul tău dentist în mod regulat.

Cabinetul stomatologic Dentexclusiv va ofera tratamente stomatologice personalizate si solutii potrivite fiecarui pacient.
Vino la cabinetul stomatologic Dentexclusiv pentru a discuta cu medicul stomatolog despre problemele dentare cu care te confrunti!
La cabinetul stomatologic Dentexclusiv va oferim garantii pe termen lung, rezultate eficiente ale tratamentelor si consiliere medicala.

Dorim să stabilim împreună o relaţie de lungă durată. Doar prin colaborare şi încredere reciprocă putem obţine rezultate eficiente şi satisfacţie maximă. Din acest motiv, îţi răsplătim fidelitatea şi creăm toate premisele pentru ca tu să revii la noi oricând cu zâmbetul pe buze.

Pacienții Dentexclusiv beneficiază de 3 tipuri de carduri de fidelizare. Solicită să fii inclus în programul de fidelizare Dentexclusiv!

Vizitele regulate şi menţinerea contactului permanent cu medicul dentist sunt două dintre secretele unui surâs perfect. Am creat, plecând de la nevoile tale, pachete ce includ servicii diverse, valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poţi beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Pachete stomatologice pentru persoane fizice și companii. Solicită abonamentul stomatologic cu beneficii incluse!

Arată familiei, prietenilor şi colaboratorilor tăi cât de mult îi apreciezi având grijă de sănătatea lor. Acum poţi oferi un dar personal, care arată cât de mult îţi pasă: carduri cadou cu servicii stomatologice personalizate, pentru o stare de sănătate excelentă.

Dăruieşte cel mai preţios cadou: sănătatea! Alege un card cadou cu servicii stomatologice personalizate.