Terapia cariilor

Fericire fără durere

Caria dentară apare atunci când bacteriile din cavitatea orală, prin acizii produşi atacă straturile de smalţ şi dentină ale dintelui. Atunci când procesul carios afectează stratul dentinar şi este aproape de camera pulpară apar dureri la dulce, rece, iar prin prăbuşirea smalţului se va produce un proces cavitar ce va reţine alimentele.

Periajul dentar corect, folosirea aţei dentare sau, după caz, a periuţelor interdentare, folosirea duşului bucal şi a gelurilor parodontale pe baza de clorhexidina sunt doar câteva metode cu ajutorul cărora veţi avea un zâmbet de care să fiţi mândri.

 

 Anestezia computerizata de scapa de frica de injectii si te face sa te simti perfect, fara nici o durere.

Contacteaza medicul stomatolog la 0754 850 152

Dacă procesul carios nu se tratează, se ajunge la afectarea ireversibilă a pulpei dentare însoţită de dureri foarte mari sau la abcesul dentar (umflarea zonei însoţită de durere).


Cum prevenim apariţia cariilor dentare?

  • •    Printr-o dietă alimentară bazată pe fructe şi legume precum şi evitarea consumului exagerat de dulciuri;
  • •    Printr-o igienă dentară riguroasă şi folosirea aţei dentare şi a apei de gură;
  • •    Prin controale dentare periodice pentru surprinderea în faza incipientă a procesului carios.

Dacă cu ani în urmă cel mai utilizat material de restaurare dentară era amalgamul (acele plombe argintii), astăzi, în condiţiile unor exigenţe estetice maxime, materialele compozite reprezintă prima opţiune de tratament. Materialele nanocompozite fotopolimerizabile sunt materiale de ultimă generaţie care prin biomimetism şi proprietăţile de suprafaţă (luciu, rezistenţă) respectă criteriile estetice şi funcţionale.


Secretele restaurării durabile în timp

  • •   Realizarea obturaţiei în condiţii de izolare pentru a nu contamina adeziunea la dinte a materialului. În cabinetul stomatologic Dentexclusiv folosim sistemul de digă pentru a respecta acest deziderat.
  • •   Curăţarea procesului carios se realizează cu ajutorul unei soluţii speciale care indică dentina infectată prin colorarea ei (Sableseek-Ultradent).
  • •    Pentru refacerea zonei de contact interdentare afectate de carie folosim cel mai modern sistem de matrici (V3 ring) pentru a evita apariţia spaţiilor ce reţin alimentele.
  • •   Pentru zona frontală, utilizăm materiale compozite la care primează estetica, prin efectul cameleonic de a mima structura dentară naturală, iar în zona laterală, materiale la care punctul forte este rezistenţa la abraziune şi fractură atunci când sunt supuse forţelor masticatorii.
  • •    Pentru menţinerea în timp a calităţii acestor restaurări compozite sunt necesare finisări şi lustruiri periodice (maxim 6 luni) pentru a împiedica apariţia modificărilor de culoare din cauza pigmenţilor alimentari sau a şanţurilor de percolare (la limita dinte/obturaţie).Soluţii moderne pentru oricine ne calcă pragul

În cazul în care dintele a suferit o piedere mare de ţesut şi se doreşte refacerea perfectă a morfologiei şi a punctelor de contact cu dinţii vecini, putem apela la încrustaţii inlay sau onlay.
Inlay-ul este o piesă protetică fabricată în laborator, asemănătoare unei obturaţii, care înlocuieşte o porţiune de dinte din interior, fiind înconjurat de ţesut dentar sănătos. Onlay-ul reprezintă o reconstrucţie mult mai extinsă care păstrează mai mult din dintele natural. Încrustatiile ceramice cresc rezistenţa dintelui cu până la 75%, iar durata lor de viaţă este de aproximativ 10 ani.
 

Bucură-te din plin de plăcerea de a gusta alimentele preferate. Fără durere. E promisiunea pe care Dentexclusiv o respectă cu stricteţe.

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Nume
Telefon
Email
Mesaj
NO PAIN, JUST SMILES!

Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi şi mergi la medicul tău dentist în mod regulat.

Cabinetul stomatologic Dentexclusiv va ofera tratamente stomatologice personalizate si solutii potrivite fiecarui pacient.
Vino la cabinetul stomatologic Dentexclusiv pentru a discuta cu medicul stomatolog despre problemele dentare cu care te confrunti!
La cabinetul stomatologic Dentexclusiv va oferim garantii pe termen lung, rezultate eficiente ale tratamentelor si consiliere medicala.

Dorim să stabilim împreună o relaţie de lungă durată. Doar prin colaborare şi încredere reciprocă putem obţine rezultate eficiente şi satisfacţie maximă. Din acest motiv, îţi răsplătim fidelitatea şi creăm toate premisele pentru ca tu să revii la noi oricând cu zâmbetul pe buze.

Pacienții Dentexclusiv beneficiază de 3 tipuri de carduri de fidelizare. Solicită să fii inclus în programul de fidelizare Dentexclusiv!

Vizitele regulate şi menţinerea contactului permanent cu medicul dentist sunt două dintre secretele unui surâs perfect. Am creat, plecând de la nevoile tale, pachete ce includ servicii diverse, valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poţi beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Pachete stomatologice pentru persoane fizice și companii. Solicită abonamentul stomatologic cu beneficii incluse!

Arată familiei, prietenilor şi colaboratorilor tăi cât de mult îi apreciezi având grijă de sănătatea lor. Acum poţi oferi un dar personal, care arată cât de mult îţi pasă: carduri cadou cu servicii stomatologice personalizate, pentru o stare de sănătate excelentă.

Dăruieşte cel mai preţios cadou: sănătatea! Alege un card cadou cu servicii stomatologice personalizate.