Protetică dentară

Încununarea zâmbetului tău

Coroanele dentare sunt restaurări sub forma unor “cape de acoperire” a dinţilor cu scopul de a reda acestora rezistenţa şi funcţionalitatea şi de a corecta defectele de formă şi culoare.

Spre un zâmbet care cucereşte

Etapele tratamentului:

• Medicul reface porţiunea de dinte afectată prin reconstrucţii armate cu pivoţi de fibră de sticlă, după efectuarea în prealabil a tratamentului endodontic;
 

Radiografie stomatologica

 • • Se şlefuiește dintele anatomorf, păstrând forma iniţială, dar se reduce în dimensiune. Pentru a proteja parţial dintele, se realizează o coroană provizorie;
 • • Se amprentează cu materiale care să reproducă fidel situaţia din cavitatea orală, mulajul fiind transmis apoi laboratorului de tehnică dentară ce va realiza piesa protetică.În cabinetul stomatologic Dentexclusiv Iași realizăm următoarele tipuri de coroane dentare:

 • •    Compozite pe suport metalic;
 • •    Metalo-ceramice;
 • •    Integral ceramice;
 • •    Porţelan pe zirconiu;

Coroanele metalo-ceramice reprezintă cea mai cunoscută variantă de restaurare protetică dentară, fiind o combinaţie durabilă, rezistentă, stabilă din punct de vedere al culorii, cu o suprafaţă uşor de igienizat.

Un dezavantaj al acestora îl reprezintă acea “umbră gri” la nivelul gingiei, marginile metalice, vizibilă mai ales în urma retracţiilor gingivale. Putem contracara acest dezavantaj folosind ceramica pe suport de aur sau coroanele cu “margini ceramice “.

Coroanele de ceramică integrală conferă un efect estetic maxim şi necesită o şlefuire redusă a dintelui comparativ cu cele metalo-ceramice. Aceste coroane nu pot fi însă utilizate în zonele unde se exercită forţe masticatorii mari, deoarece există riscul de fracturare.

În cabinetul stomatologic Denetxclusiv realizăm coroane integral ceramice E-max Ivoclar, ce sunt făcute dintr-un bloc de disilicat de litiu frezat de un computer CAD-CAM la forma dorită sau prin tehnica presată. Aceste coroane au o estetică superioară coroanelor de zirconiu şi o grosime mică (necesită şlefuire conservativă) şi o translucenţă superioară.

Coroanele total fizionomice pe suport de zirconiu îmbină calităţile fizionomice ale coroanelor integral ceramice cu rezistenţa celor metalo-ceramice, putând fi utilizate atât pe dinţi frontali, cât şi pe zona laterală datorită rezistenţei crescute. Aceste coroane îndeplinesc la cel mai înalt nivel dorinţa pacientului şi a medicului de a realiza o lucrare protetică fixă estetică, biocompatibilă, rezistentă şi fără suport metalic. Optând pentru restaurări realizate din acest material veţi avea parte de o estetică, formă, culoare, textură a suprafeţei lucrărilor ce nu pot fi deosebite de dinţii naturali învecinaţi.


Calităţile coroanelor pe suport de zirconiu:

 • •    Absenţa coroziunii – lizereul (dunga gingivală) cenuşie caracteristică coroanelor metalo-ceramice dispare;
 • •    Coroane mult mai uşoare decât cele pe suport metalic, deci acomodarea se realizează mult mai rapid, mai ales în cazul punţilor cu mai multe elemente;
 • •    Sunt biocompatibile, bioinerte, deci cu risc alergic nul;
 • •    Nu conduc căldura, deci variaţiile termice nu sunt transmise nervului, scăzând riscul iritaţiei pulpare;
 • •    Precizia lucrărilor este garantată de realizarea structurii interne a coroanei de către computer (CAD CAM) prin tăierea dintr-un bloc de oxid de zirconiu, rezultând o adaptare extrem de precisă.

Punţile dentare înlocuiesc unul sau mai mulţi dinţi lipsă, fiind sprijinite pe dinţii limitrofi edentaţiei (lipsei dentare). Sunt alcătuite din cel puţin 3 elemente, până la 12 (punţi totale), putând fi cu sprijin pe dinţii naturali sau pe implanturi. Punţile necesită şlefuirea dinţilor stâlpi, rezolvă în timp scurt şi cu costuri medii funcţia estetică, există numeroase opţiuni de materiale, dar dezavantajul major al acestora constă în şlefuirea dinţilor vecini (metodă invazivă) şi uneori devitalizarea acestora.

O alternativă ar fi terapia implantară, implanturile  dentare comportându-se asemenea dinţilor naturali, au o durată de viaţă mare (10-15 ani), opresc resorbţia osoasă, însă necesită o perioadă mai mare de timp până la finalizare şi costuri relativ mari.

Protezele dentare sunt utilizate când lipsesc mai mulţi dinţi de pe arcadă, putând fi îndepărtate din cavitatea orală de pacient. Ele pot fi parţiale sau totale, acrilice sau din materiale elastice, scheletizate cu croşete sau cu elemente speciale de menţinere (capse, sisteme frezate).

Cu toate că nu pot da aceeaşi senzaţie ca dinţii naturali şi necesită un timp de acomodare, materialele din care se realizează astăzi aceste proteze sunt mai rezistente, confortabile şi uşor de întreţinut (au luciu foarte bun), comparativ cu materialele folosite acum 10-20 ani în urmă.

Protezele totale noi dau o senzaţie de disconfort în primele săptămâni,  fiind necesară o perioadă de acomodare, în care pacientul se obişnuieşte să vorbească şi să mănânce pe ambele părţi. Pot apărea uşoare leziuni ale mucoasei, senzaţia că limba nu are loc de proteză sau că proteza “stă să cadă” până când muşchii obrajilor şi limba se vor obişnui să ţină proteza. Pentru a elimina aceste neajunsuri, există varianta modernă a protezelor implanto-susţinute (4-6 implanturi).

După o perioadă de timp, proteza va trebui căptuşită, rebazată sau refăcută din cauza uzurii normale. Cu vârsta, osul maxilar se resoarbe, acest lucru ducând la mobilitatea protezei şi iritarea gingiilor. De aceea, este necesar un control periodic anual pentru a depista eventualele modificări.

În cazul pacienţilor edentaţi total, care nu pot apela la soluţii implantare fie din considerente financiare, fie de sănătate, în cabinetul stomatologic Dentexlusiv realizăm proteze mobile de cea mai bună calitate, foarte bine adaptate câmpului protetic al pacientului.

Folosim cea mai modernă tehnică germană de amprentare (tehnica JohannesMeist) ce utilizează ceruri bucoplastice care redau cu fidelitate toate detaliile câmpului protetic. În cazul ambelor arcade edentate total, restabilim cu precizie  relaţia intermaxilară  cu ajutorul sistemului Centrofix de la Amann Girrbach.


Înnobilează-ţi zâmbetul. Programează-te acum.

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Nume
Telefon
Email
Mesaj
NO PAIN, JUST SMILES!

Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi şi mergi la medicul tău dentist în mod regulat.

Cabinetul stomatologic Dentexclusiv va ofera tratamente stomatologice personalizate si solutii potrivite fiecarui pacient.
Vino la cabinetul stomatologic Dentexclusiv pentru a discuta cu medicul stomatolog despre problemele dentare cu care te confrunti!
La cabinetul stomatologic Dentexclusiv va oferim garantii pe termen lung, rezultate eficiente ale tratamentelor si consiliere medicala.

Dorim să stabilim împreună o relaţie de lungă durată. Doar prin colaborare şi încredere reciprocă putem obţine rezultate eficiente şi satisfacţie maximă. Din acest motiv, îţi răsplătim fidelitatea şi creăm toate premisele pentru ca tu să revii la noi oricând cu zâmbetul pe buze.

Pacienții Dentexclusiv beneficiază de 3 tipuri de carduri de fidelizare. Solicită să fii inclus în programul de fidelizare Dentexclusiv!

Vizitele regulate şi menţinerea contactului permanent cu medicul dentist sunt două dintre secretele unui surâs perfect. Am creat, plecând de la nevoile tale, pachete ce includ servicii diverse, valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poţi beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Pachete stomatologice pentru persoane fizice și companii. Solicită abonamentul stomatologic cu beneficii incluse!

Arată familiei, prietenilor şi colaboratorilor tăi cât de mult îi apreciezi având grijă de sănătatea lor. Acum poţi oferi un dar personal, care arată cât de mult îţi pasă: carduri cadou cu servicii stomatologice personalizate, pentru o stare de sănătate excelentă.

Dăruieşte cel mai preţios cadou: sănătatea! Alege un card cadou cu servicii stomatologice personalizate.