Endodonţie

Tratează modern şi predictibil cariile complicate

O simplă carie dentară netratată sau o cale parodontală de acces a bacteriilor către pulpă poate duce la infectarea pulpei dentare (a nervului). Astfel, se poate ajunge, prin degradarea continuă a nervului, de la o simplă durere la stadiul de gangrenă/granulom apical/abces dentar. Cu cât se întârzie tratamentul, cu atât infecţia avansează şi se complică evoluţia. Aici intervine medicul endodont care se ocupă cu tratamentul canalelor radiculare.

Să aflăm mai multe

Endodonţia sau tratamentul de canal este procedura prin care un dinte afectat, care în trecut ar fi fost extras, astăzi poate fi salvat. Acest tratament presupune îndepărtarea pulpei dentare deteriorate şi pregătirea canalului pentru obturare. Această procedură este indicată atunci când există o fractură a dintelui, când pulpa a fost afectată de o carie profundă sau când a existat un traumatism dentar.

Cum ne dăm seama de afectarea nervului?

Există o fază acută manifestata prin durere la stimuli (rece/dulce) ce durează peste 15 minute sau ore,  zile, durere la masticaţie sau spontană, iradiată în zonele învecinate, provocată fie de o leziune carioasă cavitară sau un traumatism dentar. Stadiul cronic este caracterizat de modificări de culoare ale dinţilor, senzaţie de dinte mai înalt, durere la presiune, abces în dreptul rădăcinii dentare afectate, ganglioni regionali umflaţi, apărute în general în cazul proceselor carioase vechi sau unor tratamente anterioare incomplete/incorecte.

Reuşită pas cu pas

Tratamentul de canal urmează câteva etape bine stabilite, care presupun minuţiozitate în realizare. În caz contrar, prognosticul pe termen lung al dintelui scade mult, compromiţând şi tratamentul de restaurare protetică realizat ulterior.

Pentru reuşita procedurii, sunt necesare:
-  igienizarea canalelor, pe toată lungimea lor, de resturile organice care se pot altera;
-  prepararea mecanică (manuală sau rotativă) a canalelor;
-  sterilizarea şi obturarea canalelor, izolând osul alveolar de partea nesterilă reprezentată de mediul bucal şi salivă.

Atenţie sporită pentru rezultate optime

În cabinetul stomatologic Dentexclusiv, tratamentul de canal se realizează cu ajutorul celor mai moderne tehnologii, în câţiva paşi siguri.

În primul rând, se izolează dintele cu un sistem modern şi eficient numit Diga, ce reprezintă standardul actual al tratamentului endodontic. Diga este o foiţă subţire de cauciuc, de unică folosinţă, perforată în dreptul dintelui de tratat, care izolează zona de lucru de restul cavităţii orale.

Avantajele folosirii acestui sistem constau în:
• evitarea contaminării cu salivă în timpul procedurii;
• confort sporit pentru pacient, întrucât nu se mai folosesc comprese;
• eliminarea riscului pătrunderii accidentale de ace şi alte materiale spre gâtul pacientului;
• vizibilitate sporită pentru medic.

În următoarea etapă, specialistul nostru stabileşte lungimea reală a canalelor radiculare cu aparatura specială, apex-locatoare, lungime corelată cu informaţiile din examenul radiologic. Apoi are loc pregătirea canalelor şi, în cele din urmă, închiderea lor etanşă.

Prepararea canalelor se face prin combinarea tehnicilor manuale cu cele rotative, cu ajutorul motoarelor special concepute pentru tratamentele endodontice (motoare Xsmart Plus Dentsply şi TCM Endo 3 Sybron Endo). Obturarea canalului radicular se poate face prin mai multe tehnici, la rece sau la cald. Singura tehnică ce asigură obturare precisă este sistemul de injectare la cald al guttaperchii în canal. În cabinetul stomatologic Dentexclusiv folosim sistemul de la firma Discuss Dental.

A şti înseamnă a acţiona. Programează-te şi află ce tratament este indicat pentru tine.

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Nume
Telefon
Email
Mesaj
NO PAIN, JUST SMILES!

Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi şi mergi la medicul tău dentist în mod regulat.

Cabinetul stomatologic Dentexclusiv va ofera tratamente stomatologice personalizate si solutii potrivite fiecarui pacient.
Vino la cabinetul stomatologic Dentexclusiv pentru a discuta cu medicul stomatolog despre problemele dentare cu care te confrunti!
La cabinetul stomatologic Dentexclusiv va oferim garantii pe termen lung, rezultate eficiente ale tratamentelor si consiliere medicala.

Dorim să stabilim împreună o relaţie de lungă durată. Doar prin colaborare şi încredere reciprocă putem obţine rezultate eficiente şi satisfacţie maximă. Din acest motiv, îţi răsplătim fidelitatea şi creăm toate premisele pentru ca tu să revii la noi oricând cu zâmbetul pe buze.

Pacienții Dentexclusiv beneficiază de 3 tipuri de carduri de fidelizare. Solicită să fii inclus în programul de fidelizare Dentexclusiv!

Vizitele regulate şi menţinerea contactului permanent cu medicul dentist sunt două dintre secretele unui surâs perfect. Am creat, plecând de la nevoile tale, pachete ce includ servicii diverse, valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poţi beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Pachete stomatologice pentru persoane fizice și companii. Solicită abonamentul stomatologic cu beneficii incluse!

Arată familiei, prietenilor şi colaboratorilor tăi cât de mult îi apreciezi având grijă de sănătatea lor. Acum poţi oferi un dar personal, care arată cât de mult îţi pasă: carduri cadou cu servicii stomatologice personalizate, pentru o stare de sănătate excelentă.

Dăruieşte cel mai preţios cadou: sănătatea! Alege un card cadou cu servicii stomatologice personalizate.