Estetică dentară

Zâmbetul care cucerește!

Estetica dentară reprezintă orice tratament care are ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare şi obţinerea unui zâmbet cât mai plăcut şi atrăgător.

Practic, estetica dentară nu este o ramură aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, înglobează tehnici şi proceduri din mai multe ramuri ale stomatologiei care au toate scopul de a îmbunătăţi aspectul arcadelor dentare.

Un zâmbet sănătos şi frumos îmbunătăţeşte înfăţişarea unei persoane făcând-o mai atractivă şi mai încrezătoare. Zâmbetul reprezintă centrul atenţiei pentru oricine te priveşte şi te ascultă, fiind practic armonia între dinţi, buze şi faţa unei persoane.

 

Vezi care sunt tarifele cabinetului stomatologic Dentexclusiv din Iasi!

Contacteaza medicul stomatolog la 0754 850 152!

Către zâmbetul perfect

Fiecare zâmbet este unic dar, utilizându-se criterii generale de frumuseţe, specialiştii în estetica dentară au reuşit standardizarea caracteristicilor “zâmbetului perfect” cu toate elementele componente: buze, zona de gingie fixă şi dinţii. Impresia artistică generală creată de un tablou poate fi potenţată sau diminuată de ramă. Buzele pot avea acelaşi efect în aspectul zâmbetului. Se analizează dimensiunea, simetria, forma, culoarea, tonicitatea, textura, raportul de poziţionare faţă de dinţi. Aspectul natural al dinţilor variază în funcţie de vârstă, sex şi personalitatea pacientului. Unele teorii susţin că forma incisivului central superior corespunde conturului răsturnat al feţei.

Constatăm de multe ori că o îmbunătăţire a aspectului fizic creşte încrederea în sine, iar zâmbetul face parte din primele aspecte remarcate la o persoană. Cel mai evident aspect al danturii frumoase este culoarea albă şi strălucirea sănătoasă, însă nu este singurul.

Conform studiilor întreprinse, un zâmbet frumos şi sănătos dezveleşte în totalitate conturul dinţilor anteriori şi a celor posteriori până la primii molari, iar marginea incizală este paralelă cu marginea buzei inferioare. Un alt element foarte important în frumuseţe este proporţia, iar conceptele de proporţie sunt bazate pe elementele regăsite în natură.

Frumuseţe divină

Principiul “proporţiei divine” a lui Leonardo Da Vinci este principiul după care ne ghidăm în realizarea zâmbetului perfect. Proporţia de aur sau raportul de aur, respectiv 1/1,618 este o constantă regăsită permanent în toate formele considerate frumoase sau proporţionale. Pornind de la elemente ale naturii şi până la analiza corpului uman, această “regulă de aur” defineşte prin ea însăşi frumuseţea, aşa cum este percepută de ochiul uman. Acest raport poate fi regăsit la persoanele considerate frumoase între elementele principale ale figurii.

Alte concepte importante în estetică sunt echilibrul şi linia mediană. Pentru ca un zâmbet să fie frumos, este important ca o jumătate a arcadei să fie identică cu cealaltă jumătate. Orice dezechilibru între cele două jumătăţi este perceput de creier ca dizarmonie, dezechilibru. În acelaşi timp, este important ca linia mediană a feţei să coincidă cu linia mediană a danturii – linia dintre cei doi incizivi centrali.

Analiza atentă a pacientului, conceperea planului de tratament şi colaborarea cu un laborator cu tehnică modernă ne ajută să obţinem rezultate estetice deosebite.
Procedurile de cosmetică dentară constau în:

    • îndepărtarea plăcii bacteriene şi a tartrului, cât şi a petelor pigmentare extrinseci;
    • albire dentară profesională în cabinet cu lampa Beyond sau la domociliu, în gutiere;
    • aplicaţii de bijuterii/strassuri dentare;
    • faţetare dentară pentru realizarea unui zâmbet perfect, hollywoodian;
    • obturaţii compozite ce redau forma, culoarea dinţilor afectaţi de procese carioase sau fracturi dentare;
    • odontoplastie cosmetică;
    • chirurgie estetică gingivală pentru simetria conturului gingival;
    • incrustaţii ceramice, coroane de ceramică integrală sau ceramică pe aur sau zirconiu.

Trezeşte admiraţie cu un surâs seducător!

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Nume
Telefon
Email
Mesaj
NO PAIN, JUST SMILES!

Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi şi mergi la medicul tău dentist în mod regulat.

Cabinetul stomatologic Dentexclusiv va ofera tratamente stomatologice personalizate si solutii potrivite fiecarui pacient.
Vino la cabinetul stomatologic Dentexclusiv pentru a discuta cu medicul stomatolog despre problemele dentare cu care te confrunti!
La cabinetul stomatologic Dentexclusiv va oferim garantii pe termen lung, rezultate eficiente ale tratamentelor si consiliere medicala.

Dorim să stabilim împreună o relaţie de lungă durată. Doar prin colaborare şi încredere reciprocă putem obţine rezultate eficiente şi satisfacţie maximă. Din acest motiv, îţi răsplătim fidelitatea şi creăm toate premisele pentru ca tu să revii la noi oricând cu zâmbetul pe buze.

Pacienții Dentexclusiv beneficiază de 3 tipuri de carduri de fidelizare. Solicită să fii inclus în programul de fidelizare Dentexclusiv!

Vizitele regulate şi menţinerea contactului permanent cu medicul dentist sunt două dintre secretele unui surâs perfect. Am creat, plecând de la nevoile tale, pachete ce includ servicii diverse, valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poţi beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Pachete stomatologice pentru persoane fizice și companii. Solicită abonamentul stomatologic cu beneficii incluse!

Arată familiei, prietenilor şi colaboratorilor tăi cât de mult îi apreciezi având grijă de sănătatea lor. Acum poţi oferi un dar personal, care arată cât de mult îţi pasă: carduri cadou cu servicii stomatologice personalizate, pentru o stare de sănătate excelentă.

Dăruieşte cel mai preţios cadou: sănătatea! Alege un card cadou cu servicii stomatologice personalizate.