Tratamente pentru copii

Niciodată nu e prea devreme

Tratamentul stomatologic la copii nu urmează aceleaşi reguli ca în cazul pacienţilor adulţi. Ei sunt o categorie aparte de pacienţi, datorită particularităţilor dinţilor de lapte şi a dinţilor definitivi tineri.

Cel mai adesea, copilul este adus la un prim consult stomatologic atunci cand acuză deja dureri de dinţi. Vrem să schimbăm această mentalitate şi considerăm că prima vizită a copilului trebuie să fie distractivă, educativă şi să creeze micului pacient o impresie pozitivă. Astfel, recomandăm ca prima întâlnire să se facă atunci când copilul nu are dureri, pentru a nu asocia mersul la stomatolog cu durerea. Atmosfera  plăcută şi prietenoasă îi face pe copii să vină cu plăcere la cabinetul nostru stomatologic pentru vizitele regulate, chiar în lipsa unor probleme vizibile sau durere.

Tratamentele pentru copii includ şi tratamente profilactice (igienizări, fluorizări, sigilări şi sfaturi pentru realizarea periajului dentar corect) pentru că prevenirea cariilor este la fel de importantă ca şi tratarea lor. Ţinând cont că anumite afecţiuni ale dinţilor de lapte provoacă tulburări în dezvoltarea dinţilor definitivi, este important să se acorde aceeaşi atenţie şi tratării dinţilor de lapte, pentru o dezvoltare armonioasă a arcadelor dentare permanente.


De la ce vârstă poate începe periajul?

Imediat ce primul dinte a erupt, este indicat să se folosească o pastă de dinţi şi o periuţă specială pentru vârsta copilului. Iniţial, cantitatea de pastă de dinţi folosită va fi foarte mică, ulterior, când au ieşit toţi dinţişorii şi copilul este destul de mare să nu înghită, se foloseşte pastă cât un bob de mazăre. La 4 ani copilul trebuie să se spele singur pe dinţi de 2 ori pe zi, dar sub supraveghere până la 7 ani.


Ce înseamnă igienizarea profesională pentru copii?

Igienizarea profesională este tratamentul prin care sunt îndepărtate toate depozitele de placă bacteriană şi tartru supra şi subgingival de pe suprafaţa dinţilor. Tartrul la copii este un depozit de culoare galben-brună întâlnit atât pe dinţii de lapte, cât şi pe cei definitivi. Acest depozit se formează în special pe suprafaţa interioară a dinţilor inferiori, pe suprafeţele externe ale molarilor superiori şi în zonele unde dinţii nu se pot curăţa cu uşurinţă, cum este cazul dinţilor înghesuiţi.

Igienizarea este o procedură recomandată o dată la 6 luni, pentru a-i asigura copilului un zâmbet sănătos şi frumos.


Ce este fluorizarea?

Fluorizarea are rol în prevenirea leziunilor carioase, intervenind în remineralizarea leziunilor incipiente. Fluorul administrat direct pe dinţi contribuie la maturaţia posteruptivă a smalţului şi la remineralizarea lui, în urma atacurilor acide.

La cabinetul stomatologic Dentexclusiv realizăm fluorizare locală cu fluor sub formă de lacuri, pentru copii sub 4 ani şi sub formă de geluri, pentru copii peste 4 ani. Fluorizarea se realizează după igienizarea profesională şi în funcţie de starea sa de sănătate orală poate fi indicată o dată la 6 luni sau la 1 an.


Ce este sigilarea?

Sigilarea este o metodă de prevenire a cariei dentare. Pe faţa ocluzală (faţa cu care mestecăm) a dinţilor laterali există un  relief alcătuit din proeminenţe şi mici gropiţe. Smalţul dentar în aceste zone este mult mai vulnerabil la cariile dentare. Putem preveni acest lucru prin acoperirea acestor locuri cu material special, procedură denumită sigilare.

Sigilarea se face atât la dinţii temporari (dinţi de lapte) cât, mai ales, la cei permanenţi, de obicei imediat după ce au erupt. Metoda se aplică pe molarii de 6 ani şi 12 ani, dar şi pe premolari, în intervalul de vârstă 6-15 ani.

Materialele folosite de noi, sigilanţii, sunt răşini compozite transparente sau opace fotopolimerizabile (care se întăresc cu ajutorul lămpii cu ultraviolete). Recomandăm ca dinţii sigilaţi să fie controlaţi periodic de către medic la 6 luni.

Incidenţa cariei dentare în urma sigilării dinţilor se reduce cu până la 80%.Copilul tău a vizitat medicul stomatolog? Programează-l pentru o şedinţă educativă şi o să-ţi mulţumească mai târziu.

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Nume
Telefon
Email
Mesaj
NO PAIN, JUST SMILES!

Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi şi mergi la medicul tău dentist în mod regulat.

Cabinetul stomatologic Dentexclusiv va ofera tratamente stomatologice personalizate si solutii potrivite fiecarui pacient.
Vino la cabinetul stomatologic Dentexclusiv pentru a discuta cu medicul stomatolog despre problemele dentare cu care te confrunti!
La cabinetul stomatologic Dentexclusiv va oferim garantii pe termen lung, rezultate eficiente ale tratamentelor si consiliere medicala.

Dorim să stabilim împreună o relaţie de lungă durată. Doar prin colaborare şi încredere reciprocă putem obţine rezultate eficiente şi satisfacţie maximă. Din acest motiv, îţi răsplătim fidelitatea şi creăm toate premisele pentru ca tu să revii la noi oricând cu zâmbetul pe buze.

Pacienții Dentexclusiv beneficiază de 3 tipuri de carduri de fidelizare. Solicită să fii inclus în programul de fidelizare Dentexclusiv!

Vizitele regulate şi menţinerea contactului permanent cu medicul dentist sunt două dintre secretele unui surâs perfect. Am creat, plecând de la nevoile tale, pachete ce includ servicii diverse, valabile pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poţi beneficia oricând de ele la un preţ avantajos.

Pachete stomatologice pentru persoane fizice și companii. Solicită abonamentul stomatologic cu beneficii incluse!

Arată familiei, prietenilor şi colaboratorilor tăi cât de mult îi apreciezi având grijă de sănătatea lor. Acum poţi oferi un dar personal, care arată cât de mult îţi pasă: carduri cadou cu servicii stomatologice personalizate, pentru o stare de sănătate excelentă.

Dăruieşte cel mai preţios cadou: sănătatea! Alege un card cadou cu servicii stomatologice personalizate.